מה קורה כאשר דוד דולק הרבה זמן?
השארת את הדוד דולק להרבה זמן? שכחת לכבות אותו כל הלילה? הנה מה שעשוי לקרות כאשר משאירים דוד חשמל דולק לאורך זמן רב, גלו מהם הנזקים האפשריים ומה כדאי לעשות בנידון.
ראשית בואו נבין, מהו זמן "סביר" להפעלת דוד?
את האמת שיש לנו מאמר שלם שרשמנו על כמה זמן לוקח לחמם דוד, אך אם זאת נחדד את הזמן המקסימלי וההגיוני להפעלה של דוד חשמל, כאשר הדוד מעל לנפח של 150 ליטרים, זמן סביר של שהות מקסימלית בחימום הוא כ-4 שעות, אין זאת אומרת שצריך להשאירו דלוק לאורך כל הזמן הזה, אלא הכוונה היא אם במקרה "שכחנו" אותו, אז במהלך 4 שעות לא יקרה לנו שום נזק מהותי למעט עוד כמה שקלים בחשבון החשמל. לעומת זאת לשכוח דוד ל-10 שעות, לילה שלם ואפילו יום מלא, זה כבר נושא רציני יותר ובפסקה הבאה תבינו למה אנו מתכוונים.
שחכת את הדוד דולק כל היום והלילה?
לא מעט פעמיים קרה לכם שהשארתם את הדוד דלוק ליותר מידי זמן, שחכתם אותו כל הלילה, שחכתם אותו לכל היום ויש כאלו שנוסעים לחופשה ומגלים שהדוד פעל כמה ימים ברצף, אז מהם הנזקים שעשוים להיגרם משיכחת דוד דלוק? הפעלה של כמה שעות מיותרות עשויה לפגוע בגוף החימום והצטברות של אבנית באופן מאסיבי, בהיגרר לכך יכולות להיגרם נזילות מים מהפלאג' של הדוד עקב חימום מים באופן שוטף. הדוד גם עשוי להתפוצץ במידה והטרמוסטט אינו תקין והמים לא מפסיקים לרתוח ובמידה ושסתום הביטחון סתום או תקול ואינו פורק לחץ.
מהו הנזק הכלכלי מהשארת דוד דולק ליום שלם?
אם הלך גוף החימום בדוד הנזק נע בין 300 - 500 ש"ח, ניקוי ושטיפה של המיכל תנוע בין 250 - 350 שקלים. במקרה קיצוני של התפוצצות הדוד, רכישת חדש והתקנתו במקום הישן תעלה כמה אלפי שקלים וזאת תוכלו לראות בפורטל טופ דודים בעמוד המחירון. מעבר לכך כל שעת דוד עולה בממוצע כמה שקלים בודדים, תוכלו לצפות כאן ב"כמה עולה לחמם את הדוד" ולחשב פלוס מינוס את העלויות המשוערות.
מה לעשות על מנת שהמקרה לא יחזור בשנית?
קרה לכם כבר כמה פעמים שהשארתם דוד דולק? יש לכך פתרונות אידאליים ונוחים, למשל התקנה של שעון חכם לדוד, שניתן דרכו להגדיר זמן מקסימלי של הפעלת הדוד, כך שגם אם הדלקתם את הדוד לאחר שעה - שעתיים (לפי מה שהגדרתם) הוא יכבה באופן עצמאי. תוכלו לקבל על כך גם הודעה וכמובן שתוכלו לשלוט בכל הפעלה בכמה זמן תרצו ולכבות ולהדליק דרך הטלפון הנייד שלכם, משמע אתם בשליטה מלאה ונוחה.