סוגי דודי שמש וחשמל
דוד שמש, חשמל או גז? מה ההבדל בין המנגנונים השונים ואיזה סוגי דודים קיימים? טופ דודים נחלץ לעזרתכם ועוזר לכם להבין מה ההבדלים בין סוגי הדודים השונים, בשביל שתבחרו את הדוד הבא שלכם בצורה נכונה וחכמה.
קונים דוד חדש? הכירו את סוגי הדודים
אם זה עתה התחלתם לבדוק על סוגי הדודים הקיימים, בטח הבנתם שיש סוגים שונים של מנגנונים, כמו גם גדלים ונפחים שונים. בעמוד זה תוכלו לקבל מידע על הסוגים הקיימים בשוק וזאת במטרה לסייע לכם בבחירת הדוד הטוב והמתאים ביותר לצרכים שלכם.
אלו הסוגים הנפוצים של דודים
- דודי שמש: מדובר על מערכת סולארית אשר משתמשת באור השמש לצורך חימום המים. השימוש בקולטי השמש המוצבים על גג הבית, עוזר לחסוך בצריכת החשמל, בעיקר בימי הקיץ החמים בהם יש ימים שטופי שמש. ביחד עם המערכת הסולארית, מגיע גם מנגנון חשמלי (מדובר במערכת מובנית שלא ניתן להפריד) בשביל לאפשר פתרון לימים גשומים וסגריריים בהם.
- דודי חשמל: בבתים רבים קיימת מערכת חשמלית בה החימום של המים מתבצע על ידי הפעלה של גוף החימום הנמצא בתוך מיכל הדוד. פתרון זה מאפשר לנו לבטל את התלות באור השמש אך חשוב לזכור שהיות והמערכת מורכבת יותר, מגיעות איתה גם תקלות רבות כמו קצר בדוד בשל מגע של המים עם החיווט החשמלי וגם בלאי של רכיבים פנימיים כמו גוף החימום בשל היווצרות אבנית. אנו נתקין דוד חשמל במקרים בהם לא ניתן להתקין מערכת סולארית כמו למשל ביחידות דיור, חנויות ועוד.
- דודי גז: במערכת זו, החימום מתבצע על ידי הפעלה של מצת בעת פתיחה של ברז המים, מה גורם לחימום המים בצינור. היתרון במערכת זו הוא שהמים מתחממים מהר מאוד ולא צריך להמתין במשך זמן רב כמו לדוגמה במערכת החשמלית. יחד עם זאת כדאי לזכור שמדובר במערכת שעולה לא מעט ולכן עלויות ההתקנה שלה גבוהות למדי, כמו גם המחיר של התחזוקה במקרים בהם צצות תקלות.
- דוד חכם: אם נתקלתם במושג "דוד חכם" ולא בדיוק הבנתם מה הכוונה, אז הנה ההסבר: מדובר בדוד אשר ניתן להפעילו באמצעות אפליקציה ייעודית ובכך לשלוט בו מרחוק, גם כאשר אנחנו לא נמצאים בבית. צריך להבחין בין מפסק חכם, ששולט בכיבוי וההדלקה לבין דוד חכם - מוצר אשר מאפשר לנו לשלוט גם בטמפרטורת המים בדוד ומספק נתונים על משך הצריכה.
- דוד מחליף חום: דוד המכיל רכיב מיוחד בצורת ספירלה שתפקידו הוא לחמם את המים מהר יותר. בשיטה זו, המחליף מתחמם ולמעשה מחמם את המים שנמצאים סביבו. נהוג לשלב אותו בבנייני מגורים משותפים בין היתר בשל העובדה שהוא חוסך במקום (לא צריך להציב על הגג את כל הדודים) וגם מכיוון שהוא מונע היווצרות של אבנית וקורוזיה.
מעוניינים לקבל מידע נוסף על סוג מסוים של דוד? לחצו על הקישור המתאים:
צורת ההתקנה של הדוד - שוכב או עומד?
ברוב הגדול של המקרים נתקין את הדוד במצב עומד, אך במצבים בהם לא ניתן להעמיד אותו בשל מחסור במקום, נאלץ להשכיב אותו. כאשר מתקינים דוד במצב שכיבה, חשוב לזכור שזמני החימום של המים יהיו איטיים יותר ובדרך כלל ההתקנה תעלה מעט יותר מאחר ולא מדובר בהתקנה סטנדרטית